Eurooppa ei pärjää globaalissa kilpailussa ilman maanosan maiden tiivistyvää yhteistyötä ja solidaarisuutta. Yhteisellä talousalueella voidaan vain yhteisillä toimilla tehokkaasti tasata taloussuhdanteita ja luoda edellytykset kestävälle talouskehitykselle.
Ratkaisevaa Euroopan pitkän aikavälin menestykselle on osaava, terve ja hyvinvoiva työvoima. On huolehdittava koulutus-, terveys-, ja hyvinvointipalveluista sekä sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta. Hyvinvoinnin rahoitukselle tuhoisa maiden välinen verokilpailu on tuomittava.
Suomen kannalta euroon kuulumisen merkittävä etu on se, että valtio ja yritykset saavat lainaa edullisesti. Suomella on hyvät mahdollisuudet työllisyyden tukemiseen ja palveluista huolehtimiseen. Lainoja voidaan hoitaa myös pidemmällä maksuaikataululla, kunhan kansantalouden perusta pidetään vahvana.
Populistinen oikeisto pyrkii synnyttämään vastakkainasettelua Euroopan eri kansojen välille. Halutaan korostaa ihmisten eroja lukuisien yhtäläisyyksien sijaan. Usein korostetaan maahanmuuton tai kaksikielisyyden suoria kustannuksia.
Euroopan unionin suuria onnistumisia on juuri se, että ihmiset voivat vapaasti hakea töitä unionin alueella. Myös EU:n opiskelijavaihto-ohjelmat ovat nuorisolle hyvä keino kansainvälistymiseen. Sitä tarvitaan tulevaisuuden työelämässä.
Työelämän perusoikeuksista on pidettävä kiinni ja niitä on vahvistettava kaikkialla Euroopassa. On myös suomalaisen työntekijän edun mukaista pitkän päälle, että virolaisilla tai portugalilaisilla on kunnon toimeentulo, työehdot ja sosiaaliturva.
Ei suomalaisten, eikä kenenkään muunkaan edun mukaista ole se, että Euroopan rajat sulkeutuvat yksi kerrallaan, naisilla ei ole oikeutta aborttiin, seksuaalivähemmistöiltä puuttuu oikeus olla oma itsensä, ja rasismin ja fasismin sallitaan kasvaa.