Palkkojen polkeminen EU:n sisällä lähetettyjä työntekijöitä tai vuokratyötä käyttämällä on saatava loppumaan. Euroopan laajuiset tiukat raamit tarvitaan välttämättä. Harmaan talouden torjunta on työntekijöiden ja myös kaikkien rehellisten työnantajien etu.
EU:n lähetettyjä työntekijöitä koskeva direktiivi on uudistettava sosiaaliseksi. Itsestään selvänä lähtökohtana tulee olla, että työehdot eivät voi määräytyä sellaisen maan mukaan, jossa yrityksellä ei ole todellista toimintaa. Tämä niin sanotuilla postilaatikkofirmoilla kikkailu on lopetettava. Voisi myös asettaa enimmäiskeston sille, kuinka kauan työntekijä voi olla lähetettynä.
Suomen hallituksen on otettava harmaan talouden torjuntaan uusi ote. Työsuojeluviranomaisten ja ammattijärjestöjen oikeuksia ja resursseja tulee vahvistaa. Tilaajan vastuuta tulisi laajentaa siten että tilaaja kantaisi vastuun alihankkijoina käyttämisensä yritysten veroista, maksuista ja palkoista.
Työnantajat tulisi velvoittaa yhteistyöhön työntekijäjärjestöjen kanssa alipalkkauksen lopettamiseksi. Ammattiliittojen kanneoikeus olisi myös tarpeellinen työkalu.
EU:n sisämarkkinoiden tarkoitus ei ole kilpailu siitä, kuka polkee palkkoja eniten ja kehtaa tarjota heikoimmat työehdot. Sisämarkkinoiden vapauden nimissä ei saa alistaa ihmisten perusoikeuksia. Sellainen sairas kilpailu estää aidosti sosiaalisemman Euroopan luomista.